На фона на имотния скандал във властта президентът свиква днес Консултативния

...
На фона на имотния скандал във властта президентът свиква днес Консултативния
Коментари Харесай

На фона на `Апартаментгейт` президентът свиква Съвета за национална сигурност заради корупцията

На фона на имотния скандал във властта президентът привиква днес Консултативния съвет за национална сигурност с една тематика: корупция. Началният му час е 13 на бул. " Дондуков " 2.

Напазарувани на забележителни цени жилища в скъпи софийски квартали костваха постовете на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-министрите на спорта Ваня Колева и на енергетиката Красимир Първанов. Човекът, от който потегли абсурдът - вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна Народното събрание, само че не и позицията си в партията. Съмнително е, че има кой да ревизира всичко независимо. Оказа се, че шефът на Антикорупционната комисия в страната Пламен Георгиев се е сдобил с тризонет с голяма тераса, която не попада в декларацията му. Президентът Радев смъкна доверието си от него. Неясно е също по какъв начин синът на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов се е сдобил през 2018 и 2019 година с недвижими парцели за доста пари, чийто генезис не е явен. Борислав Сарафов не е оповестил притежаването на такива суми в декларациите си.

Георгиев и Сарафов излязоха в отпуск.

Радев изясни, че сериозният проблем с доверието в държавността е причина да свика Консултативния съвет, припомня БНР.

От Българска социалистическа партия настояха за отстраняването на ръководителя на Антикорупционната комисия.

„ Как реагират партиите сега? С оставките те споделят: „ Проблемът е завършен “. Той може да е завършен за партиите, само че не би трябвало да бъде завършен за страната “. И прикани органите за битка с корупцията: „ Те да бъдат образец за непорочност и аз мисля, че към този момент стартира един развой на ликвидиране и на излекуване на тези органи, тъй като без здрава правосъдна система нямаме правова и просперираща страна “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР